Súlyos baleset sérültjét mentették a hódmezővásárhelyi tűzoltók

2020. szeptember 17. 08:10

Szerdán hat szabadtéri tűzesethez riasztották a Csongrád-Csanád megyei tűzoltókat. Az első jelzés hat óra előtt pár perccel érkezett a szegedi főügyeletre, Szeged határában égett az avar. Pár perccel később újabb segélyhívás érkezett, ezúttal Sándorfalvára riasztották a hivatásos és az önkéntes egységeket, két hektáron égett a kiszáradt aljnövényzet. A késő esti órákig még további lakossági bejelentések érkeztek, Makón, Csongrádon és Kisteleken is lángolt a száraz fű. A tűzoltók minden esetben rövid idő alatt elfojtották a lángokat, a szakszerű beavatkozásoknak köszönhetően a tűz nem okozott komoly károkat a környezetben. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. 

A gyalogosok forgalmát veszélyeztette az a faág, amely szerdán hasadt le a szegedi Tisza-parton. A segélyhívást követően a város hivatásos egysége érkezett a helyszínre, motoros láncfűrész segítségével végezték el a műszaki mentést. 

Életveszélyes sérülésekkel járó balesethez riasztották a hódmezővásárhelyi tűzoltókat szerdán kora délután. A 4415-ös úton, Hódmezővásárhely külterületén egy autó az út menti fának hajtott, a sofőr a roncsokba szorult. A tűzoltók feszítővágó-berendezés segítségével, életveszélyes állapotban emelték ki a sérültet a roncsok közül, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak. 

Fotó: Csongrád MKI/archívum 

A fotó illusztráció