Az elmúlt hétvége tűzesetei és műszaki mentései

2020. szeptember 21. 09:11

Ezer négyzetméteren égett a kiszáradt aljnövényzet szombat délben Deszk külterületén. Egy vízsugárral fékezték meg a lángokat a szegedi tűzoltók, senki sem sérült meg. 

Ötven körbála lángolt szombat este Hódmezővásárhelynél, a Rárósi utca végén. A tűzoltók megakadályozták, hogy a lángok tovább terjedjenek. A beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem okozott károkat sem a környezetben, sem a környező épületekben. 

 

A tűzhelyen felejtett étel okozott riadalmat vasárnap kora este Szegeden. A Kereszttöltés utcából érkezett a lakossági bejelentés, erős füst áramlott ki egy negyedik emeleti lakás ablakából. A város hivatásos egysége visszahűtötte a forró edényzetet, majd átszellőztette a lakást és a lépcsőházat. Az eset során senki sem sérült meg, a lakóknak nem kellett elhagyniuk az otthonukat. 

Négyezer négyzetméteres területen lángolt az erdő aljnövényzete vasárnap Kiszomboron. A makói hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével körülhatárolták, majd eloltották a lángokat. 

Felborult egy személyautó vasárnap délután a Hódmezővásárhelyt és Mártélyt összekötő útvonalon. A műszaki mentést a hódmezővásárhelyi hivatásos és a mártélyi önkéntes tűzoltók forgalomkorlátozás mellett végezték el. A balesetben a sofőr könnyű sérüléseket szenvedett.

Fotó: Csongrád MKI/archívum/Illusztráció