Az elmúlt hétvége tűzesetei és műszaki mentései

2020. november 16. 09:07

Árokba borult egy személyautó pénteken délben a 4434-es úton, Kövegy közelében. A makói tűzoltók végezték el a műszaki mentést, a baleset sérültjét a mentők kórházba szállították. Pár órával később Csongrádon is baleset történt, a Csemegi Károly utcába riasztották a város hivatásos egységét. A tűzoltók áramtalanították a járművet, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A balesetben a jármű mindkét utasa megsérült. 

Fának ütközött egy személyautó szombaton délelőtt az 5405-ös úton, Zsombó közelében. A baleset következtében a jármű sofőrje a roncsok közé szorult. A szegedi tűzoltók feszítővágó-berendezés segítségével szabadították ki a súlyos sérültet, akit a mentők azonnal kórházba szállítottak.

Szombaton Apátfalván egy fiatal lány a fürdőszobában lett rosszul, a helyiségben egy nyílt égésterű vízmelegítő működött. A tűzoltók azonnal elvégezték a méréseket, a műszerek magas szén-monoxid-koncentrációt jeleztek. A mentők a lányt megfigyelésre kórházba szállították, a gázszolgáltató szakemberei a bojlert – a lakók biztonsága érdekében - leválasztották a gázvezetékről. 

Egy kisteherautó égett szombaton délelőtt Mindszenten, az Áchim András utcában. A tűzesethez a hódmezővásárhelyi hivatásos és a mindszenti önkéntes egységet riasztották, a tűzoltók két vízsugárral végezték el az oltást. A tűzben egy ember megsérült. 

Szegedre, a Csongrádi sugárútra riasztották a város hivatásos egységét vasárnap kora délután. Egy idős férfi elesett a kilencedik emeleti otthonában. Önerejéből nem tudta kinyitni az ajtót a mentőknek, akik a tűzoltók segítségét kérték. A szegedi egység a magasból mentő jármű segítségével, az ablakon át jutott be a lezárt lakásba, majd a helyszínt átadta a mentőszolgálat munkatársainak. 

Fotó: Rigó József tű. főtörzszászlós