Tartalomjegyzék

Az előrejelzések szerint téliesre fordul az időjárás megyénkben

2021. január 08.

A meteorológiai előrejelzések szerint a hét végére havazás éri el megyénket. Fontos, hogy a télen szükséges óvintézkedéseket mindenki megtegye, különösen az, aki útra készül. 

A téli közlekedés során csúszós, jeges utak, hótorlaszok, lezárt útszakaszok és csökkent látótávolság nehezítik a vezetést. Minden esetben fontos tájékozódni az aktuális meteorológiai és útviszonyokról. 

Csak megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre felkészített gépkocsival szabad elindulni. Készülni kell arra, hogy a gépjármű elakadhat, a jármű felszereléseit, illetve az öltözetet ennek megfelelően tanácsos összeállítani. Gyalogosan és gépjárművel is fokozott óvatossággal kell közlekedni. Akik a tömegközlekedést választják, számítsanak az esetleges késésekre és a megnövekedett várakozási időre.

 Kérjük, hogy havazás, esetén folyamatosan kísérje figyelemmel a katasztrófavédelem közleményeit: javasoljuk, hogy telefonjukra telepítsék a katasztrófavédelem „VÉSZ” alkalmazását (https://www.katasztrofavedelem.hu/37/vesz)  és figyeljék a katasztrófavédelem Facebook oldalán, illetve honlapján közzétett információkat is.

 Az időjárási előrejelzéseket nyomon követheti az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján a http://met.hu/ címen. Az aktuális útviszonyokról a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu/ -n olvashat.