Az elmúlt hétvége tűzesetei és műszaki mentései

2021. január 25. 09:36

Egy személyautó és egy kisteherautó ütközött pénteken reggel Szeged belterületén, a Vásárhelyi Pál utcában. A szegedi tűzoltók végezték el a műszaki mentést, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A balesetben senki sem sérült meg. 

Árokba sodródott, majd felborult egy személyautó pénteken Szeged közelében, a Széksósi úton. A szegedi hivatásos tűzoltók áramtalanították, majd kerekeire állították a járművet. Senki sem sérült meg. 

Egy mindszenti családi ház lángolt szombatra virradó hajnalban. A hódmezővásárhelyi hivatásos, valamint a mindszenti önkéntes egységek érkeztek a helyszínre, ekkor a rendőrök már egy eszméletlen állapotban lévő férfit kimentettek az épületből. Az egyik szoba és a konyha állt lángokban, az oltást két vízsugárral kezdték meg az egységek. A munkálatok közben a tűzoltók két gázpalackot is kivitettek az épületből. A tűz okának felderítésére a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat helyszíni szemlét hajtott végre. 

A királyhegyesi iskola kazánháza gyulladt ki szombaton reggel. A makói, a mezőkovácsházi és az orosházi tűzoltókat riasztotta a helyszínre a szegedi főügyelet, ekkor már a padlás is füsttel telítődött. Két vízsugárral avatkoztak be az egységek, a beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem terjedt tovább az épületben. Az iskolában nem volt tanítás, személyi sérülés nem történt. 

Fának ütközött egy személyautó szombaton délelőtt Szegvár közelében, a 5421-es úton. A műszaki mentést a szentesi hivatásos tűzoltók végezték el, a balesetben egy ember megsérült. 

Kerítésre dőlt egy nagy méretű fa szombaton Makón, a Justh Gyula utcában. A műszaki mentést a város hivatásos tűzoltói végezték el, személyi sérülés nem történt. 

Két négyzetméteren lángolt egy családi ház tetőszerkezete vasárnap reggel Kútvölgy területén. A hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fojtották el a lángokat, a gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem terjedt tovább az épületben. Személyi sérülés nem történt. 

Baleset történt vasárnap kora este Balástya belterületén. Az egyik kereszteződésben két személyautó karambolozott. A mentéshez a szegedi és a kisteleki hivatásos, valamint a balástyai kutató-és mentőcsoport tagjait riasztotta a főügyelet. Az egyik utas a roncsok közé szorult, őt a tűzoltók feszítővágó berendezés segítségével szabadították ki a járműből. A balesetben összesen három ember sérült meg. 

Úttestre dőlt egy nagy méretű fa vasárnap éjjel Ruzsa és Üllés között. A fa akadályozta a közút forgalmát, az arra közlekedők a tűzoltók segítségét kérték. A ruzsai egység motoros láncfűrész segítségével végezte el a műszaki mentést, a beavatkozást követően a forgalom rövid idő alatt helyreállt az érintett útszakaszon. 

Fotó: Csongrád-Csanád MKI/archívum