Az elmúlt hétvége eseményei Csongrád-Csanád megyében

2021. március 01. 08:17

Pénteken a délutáni órákban Mórahalom közelében 2000 négyzetméteren száraz fű, avar égett. A tüzet a ruzsai hivatásos tűzoltók és a mórahalmi önkéntes tűzoltók oltották el.

Szombaton délután Csongrád külterületén 200 méter hosszan avar égett veszélytelen környezetben. A tűzesethez a csongrádi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a tüzet kézi szerszámok segítségével oltották el.

Hódmezővásárhely közelében a 4414. számú út 8-as kilométerszelvényben árokba hajtott egy személygépjármű. A gépkocsit a hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók áramtalanították, a balesetben két személy megsérült.

Balástya közelében a Kapitánysági úton kerítésnek ütközött egy személygépkocsi és az oldalára borult. A műszaki mentést a kisteleki hivatásos tűzoltók végezték, akik áramtalanították a járművet.

Vasárnap Ópusztaszer közelében a Kis-Zer soron 2 ha száraz fű, avar égett. A tűzesethez a szegedi és a kisteleki hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a tüzet 3 vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el.

A délutáni órákban Kistelek külterületén 25 ha területen nádas égett. A tüzet a szegedi, a kisteleki és a kiskunmajsai hivatásos tűzoltók, valamint a kisteleki önkéntes tűzoltók és a balástyai katasztrófavédelmi kutató-mentőcsoport tagjai oltották el 3 vízsugár és kéziszerszámok segítségével.

Makón a Ráday utcában melléképület tetőszerkezete égett, amely tűzesethez a makói és a hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltókat riasztották.

Csongrád közelében a 451-es számú út 19-es kilométerszelvényében kisbusz traktorral ütközött. A gépjárműveket a csongrádi hivatásos tűzoltók áramtalanították.