Tűz a szeméttelepen

2021. április 01.

Szemét és építési törmelék kapott lángra több száz négyzetméteren Szeged külterületén, a Sándorfalvi úti szeméttelepen szerdán. A tűz oltását az ott dolgozók a szegedi hivatásos, valamint a Balástyai Kutató-Mentőcsoport önkéntesei és a sándorfalvi önkéntes tűzoltók kiérkezése előtt megkezdték. Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett körülhatárolták a tüzet, megakadályozva ezzel a lángok továbbterjedését. A munkálatokat egy hódmezővásárhelyi hivatásos egység is segítette. A tűzben senki sem sérült meg.

Teljes terjedelmében égett egy személyautó az 55-ös főút 9-es kilométerénél, a Csongrád-Csanád megyei Domaszék térségében szerdán délután. A szegedi hivatásos tűzoltók a lángokat két vízsugárral oltották el. A mentés idején forgalomkorlátozás volt érvényben. Személyi sérülés nem történt.

A forgalma is veszélyeztette egy megdőlt fa Csongrádon. Szerdán délelőtt érkezett a lakossági bejelentés, amelyet követően a város hivatásos tűzoltói érkeztek a helyszínre. A tűzoltók motoros láncfűrész és kéziszerszámok segítségével végezték el a műszaki mentést. 

Fotó: Csongrád-Csanád MKI/archívum