Az ünnepi hétvége tűzoltói beavatkozásai

2021. április 06.

Szombaton öt szabadtéri tűzesetnél oltottak a megye tűzoltói. Bordányban, Szegeden és Makó külterületén csaptak fel a lángok, amelyek több esetben veszélyeztették a környező épületeket is. A hivatásos egységek minden helyszínen rövid idő alatt elfojtották a lángokat. A gyors beavatkozásoknak köszönhetően a tűz nem okozott komoly károkat a környezetben. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. 

Idős asszonyt mentettek a makói tűzoltók szombaton. Makóra, a Posta utcába riasztották a város hivatásos egységét szombaton késő este. Az asszony nem tudott ajtót nyitni, ezért kérték a tűzoltók segítségét, akik az erkélyen keresztül jutottak be a lezárt lakásba. A beavatkozást követően a mentők megkezdhették a beteg ellátását. 

A kerékpárosok és a gyalogosok forgalmát is akadályozta egy leszakadt faág vasárnap Szegeden. A Pálya térről érkezett a lakossági bejelentést, a mentést a város hivatásos tűzoltói rövid idő alatt elvégezték. 

Jelzett és ezzel életet mentett a szén-monoxid-érzékelő húsvét hétfőn. Szegedről, a Juhász Gyula utcából érkezett a lakossági bejelentés. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat mérőműszerei is magas koncentrációt jeleztek. Az érzékelőnek köszönhetően senki sem sérült meg. 

Úttestre és egy parkoló autóra hasadt egy nagy méretű faág hétfőn Mártélyon. A műszaki mentést a hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók végezték el, senki sem sérült meg. 

Fotó: Csongrád-Csanád MKI/archívum