Tűz volt a gyufagyárban, Mórahalmon aljnövényzet égett

2021. június 08. 08:24

Tűz volt hétfőn reggel a szegedi gyufagyárban. Egy gyufagyártó gép gyulladt ki, melyet a dolgozók a tűzoltók kiérkezéséig eloltottak. A szegedi egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vezetésével elvégezték az utómunkálatokat. Átszellőztették, majd hőkamerával átvizsgálták a tűzzel érintett helyiségeket. A tűzben két ember enyhe füstmérgezést szenvedett. 

Ezer négyzetméteren égett a kiszáradt aljnövényzet hétfőn Mórahalmon. A ruzsai katasztrófavédelmi őrs egysége és a mórahalmi önkéntes tűzoltók fojtották el a lángokat, a tűzben senki sem sérült meg. 

A biciklisek fogalmát is veszélyeztette egy nagy méretű faág, amely Kisteleken, a Kossuth utcában hasadt le. A hétfő esti lakossági bejelentést követően a kisteleki katasztrófavédelmi őrs egysége végezte el a műszaki mentést. A beavatkozásnak köszönhetően személyi sérülés nem történt. 

Idős asszonyt mentettek a szegedi tűzoltók hétfőn este. Az asszony rosszulléte miatt nem tudott ajtót nyitni a mentők munkatársainak. A tűzoltók a bejárati ajtót felfeszítve nyitották fel a lezárt lakást, majd a sérültet átadták a mentőszolgálatnak. 

Fotó: Csongrád-Csanád MKI/archívum