Az elmúlt hétvége tűzesetei és műszaki mentései

2021. június 14. 11:09

Árokba borult egy autó szombaton kora délután Mórahalomnál, az 55-ös főúton. A műszaki mentést a szegedi hivatásos és a mórahalmi önkéntes egységek végezték el, a balesetben ketten megsérültek. 

Két autó karambolozott szombaton este Szegednél, a 47-es úton. Az ütközés következtében mindkét jármű a tetejére borult. A szegedi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A balesetben két utas sérült meg. 

Tűz ütött ki egy vendéglátó egységben Csongrádon vasárnap hajnalban. A lángok egy földszinti helyiségben keletkeztek, a tűzoltók kiérkezésére az épület tetőszerkezetére is átterjedtek. A tűzesethez a csongrádi, a kiskunfélegyházi és a szentesi hivatásos tűzoltókat riasztották. Mintegy húsz tűzoltó oltotta el a lángokat, a munkálatok közben két gázpalackot vittek ki az ingatlanból. Személyi sérülés nem történt. 

A kiszáradt aljnövényzet égett vasárnap Röszkén. A szegedi hivatásos tűzoltók rövid idő alatt elfojtották a lángokat, senki sem sérült meg. 

Az erős szél miatt vasárnap három helyen is lehasadt ágak akadályozták a gyalogosok és az autósok forgalmát Csongrád-Csanád megyében. Sándorfalváról, Csongrádról és Csengeléről érkezett lakossági bejelentés. A városok hivatásos és önkéntes tűzoltói végezték el a műszaki mentéseket, a gyors beavatkozásoknak köszönhetően senki sem sérült meg. 

Fotó: Csongrád-Csanád MKI/archívum