Balesetek szombaton, tűz és viharkárok vasárnap

2021. augusztus 02. 08:52

Szombaton öt balesetnél végeztek mentést a megyei tűzoltók. Traktor és személyautó ütközött délelőtt Mórahalmon, a Szegedi úton. Senki sem sérült meg, a szegedi tűzoltók áramtalanították a járművet, majd megszüntették a forgalmi akadályt. Délután szintén egy traktoros szenvedett balesetet, Makón ütközött személyautóval. A tűzoltók egy sérültet feszítővágó-berendezéssel szabadítottak ki a roncsok közül, mentőhelikopter vitte kórházba. 

Pitvarosnál két személyautó és egy kisteherautó ütközött, a 4434-es úton. A járművekben összesen tizenketten utaztak, közülük hárman sérültek meg. A makói tűzoltók végezték el a műszaki mentést. 

Szombaton a kora esti órákban is balesethez riasztották a szentesi tűzoltókat. Szentesnél, a 451-es úton két személyautó karambolozott. A tűzoltók áramtalanítottak, majd megszüntették a forgalmi akadályt. Egy ember megsérült. 

Este nyolc óra után érkezett az utolsó bejelentés, ezúttal az M43-as autópálya 24-es kilométerszelvényében ütközött össze egy személyautó és egy kisteherautó. A makói és a szegedi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, ebben a balesetben egy ember szenvedett sérüléseket. A mentés idején forgalomkorlátozás volt érvényben az érintett útszakaszon. 

Ötezer négyzetméteren égett az aljnövényzet szombaton Kisteleknél, a Majsai úton. A kisteleki hivatásos, valamint a csengelei, a kistelek és a balástyai önkéntes tűzoltók közös erővel fojtották el a lángokat. Szegeden, a Kertész utca végén pedig az erdő aljnövényzete égett kétezer négyzetméteren, a tüzet a város hivatásos egységei rövid idő alatt elfojtották. 

Lakatlan ház égett szombaton éjjel Hódmezővásárhelyen,a Pál utcában. A város hivatásos tűzoltói oltották el a lángokat, senki sem sérült meg. 

 

Vasárnap mintegy száz viharkárról érkezett lakossági bejelentés a szegedi főügyeletre. Makó, Forráskút, Szeged, Szatymaz, Hódmezővásárhely, Balástya és Kistelek térségéből indult a legtöbb segélyhívás. A legtöbb helyen kidőlt fák és lehasadt faágak akadályozták a közutak forgalmát. A leszakadó ágak több helyen is távvezetékekre, járművekre szakadtak. A megye hivatásos tűzoltói címről címre járva, folyamatosan végezték a viharkárok felszámolását. Munkájukat az önkéntes tűzoltó egységek is segítették. Sötétedésig folytak a műszaki mentések, hétfőn kora reggel pedig újra elkezdték a beavatkozásokat. Személyi sérülésről nem érkezett hír a katasztrófavédelem szegedi főügyeletére. 

A délelőtti órákban pedig a szabadtéri tűzesetek adtak munkát Csongrád-Csanád megye tűzoltóinak. Hat helyen gyulladt ki az aljnövényzet, de a gyors és szakszerű tűzoltói beavatkozásoknak köszönhetően a tűz nem okozott károkat a környezetben. 

Egy harminc négyzetméteres jurta lángolt vasárnap Újszentivánon vasárnap délután. A szegedi hivatásos tűzoltók mellett a sándorfalvi önkéntes egységet is a helyszínre riasztotta a szegedi főügyelet. A tűzoltók több vízsugárral, rövid idő alatt elfojtották a lángokat, a tűzben nem sérült meg senki. 

Fotó: Simkó Norbert/Sándorfalva ÖTE