Befejeződött a viharkárok felszámolása megyénkben

2021. augusztus 03.

Egy kisbusz égett teljes terjedelmében hétfőn délután Kisteleknél, az 5411-es úton. A kisteleki és a kiskunmajsai hivatásos, valamint a csengelei és a kisteleki önkéntes egységek közös erővel fojtották el a lángokat. A buszban négyen utaztak, a tűzesetben senki sem sérült meg. 

Hétfőn dél körül ért véget a vasárnapi viharkárok felszámolása Csongrád-Csanád megyében. A hét első napján további huszonnégy, az erős szél okozta károkról érkezett lakossági bejelentés a szegedi főügyeletre. A legtöbb helyen a lehasadt ágak és a kidőlt fák akadályozták a forgalmat. Főként Szegedről, Ruzsáról, Csongrádról és Hódmezővásárhelyről indították a segélyhívásokat.  Volt, ahol a távvezetékeket rongálták meg a nagy méretű ágak vagy a földből gyökerestől kifordult fák. A tűzoltók minden bejelentett helyszínen elvégezték a műszaki mentést. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. 

Kisteherautóval ütközött egy autós hétfőn Hódmezővásárhelyen, a Görbe utcában. A város hivatásos tűzoltói áramtalanítottak, majd megszüntették a forgalmi akadályt. Egy ember megsérült. 

Fotó: Simkó Norbert/Sándorfalva ÖTE