Az elmúlt hétvége tűzoltói beavatkozásai megyénkben

2021. szeptember 13. 09:34

A kiszáradt aljnövényzet lángolt szombaton este a szegedi repülőtér területén. A tüzet a szegedi hivatásos tűzoltók oltották el, nem sérült meg senki. 

Az erdő aljnövényzete égett vasárnap délután Öttömös külterületén. A tűz mintegy egy hektáros területet érintett. A lángokat a ruzsai és a kiskunhalasi hivatásos egységek fojtották el, senki sem sérült meg. 

Egy műhely égett teljes terjedelmében vasárnap kora este Makón, a Szegfű utcában. A makói és a hódmezővásárhelyi egységek érkeztek a helyszínre, ekkor már a főépület tetőszerkezetét is elérték a lángok. A tűzoltók rövid idő alatt elfojtották a lángokat. A tűzben nem sérült meg senki, de az épület átmenetileg lakhatatlanná vált. 

Egy elhagyatott tanyaépület lángolt vasárnap este Szentes-Lapistón. A város hivatásos egységei egy vízsugárral oltották el a tüzet, nem sérült meg senki. 

Rosszulléte miatt nem tudott ajtót nyitni egy idős asszony szegedi lakásában. A szombat délutáni órákban riasztották a város egységét. A tűzoltók létra segítségével, az konyha ablakán keresztül jutottak be a lezárt lakásba, majd a helyszínt átadták a mentők munkatársainak. 

Fotó: Csongrád-Csanád MKI/archívum