Balesetek napja volt a csütörtök megyénkben

2021. november 12. 09:27

Öt balesetnél avatkoztak be csütörtökön a Csongrád-Csanád megyei tűzoltók. Reggel Hódmezővásárhelynél borult az oldalára egy autó, három utast emeltek ki a város hivatásos tűzoltói a járműből. Kora délután Szegednél, az 5405-ös úton karambolozott két autó, a szegedi tűzoltók végezték el a műszaki mentést. Makón, a Justh Gyula utcában is két autó ütközött, egy ember megsérült. A makói tűzoltók siettek a helyszínre, áramtalanították a járműveket. Kora este Domaszéknél borult árokba egy kisbusz, amelyben huszonöten utaztak. Tizenhét ember sérült meg, a szegedi tűzoltók az áramtalanítást követően a sérültek mozgatásában nyújtottak segítséget a mentőszolgálat munkatársainak.  Éjjel pedig Szegeden, a Vásárhelyi Pál utcában egy oszlopnak ütközött egy autós. Nem történt személyi sérülés, a város tűzoltói szüntették meg a forgalmi akadályt. 

Egy hatvan négyzetméteres melléképület égett teljes terjedelmében csütörtökön éjjel Makón. A ruzsai és a szegedi hivatásos, valamint a mórahalmi önkéntes egységek végezték el az oltást, a beavatkozásnak köszönhetően a lángok nem okoztak károkat a környező épületekben. A tűzesetben senki sem sérült meg. 

Szén-monoxid-mérgezés gyanúja merült fel egy szegedi családi házban csütörtökön. Az esti órákban riasztották a város tűzoltóit, miután jelzett az érzékelő. A berendezésnek köszönhetően súlyos sérülés nem történt, de a mentők a lakókat megfigyelésre kórházba szállították. 

Fotó: Csongrád-Csanád MKI/archívum