Az elmúlt hétvége tűzesetei és műszaki mentései

2021. november 22. 08:52

Egy nagy méretű, leszakadt faág akadályozta a közút forgalmát szombaton Hódmezővásárhelyen. A város tűzoltói motoros láncfűrésszel végezték el a műszaki mentést, melynek köszönhetően a forgalom rövid idő alatt helyreált. 

Lesodródott az útról egy kamion szombaton délután Csongrád-Bokros közelében, a 4502-es úton. A forgalmi akadályt – a jármű kivontatásával – a csongrádi, a kiskunfélegyházi és a szentesi tűzoltók szüntették meg. 

A szén-monoxid-mérgezés tüneteivel szállították kórházba egy idős asszonyt szombaton este Makón.  A házban nem volt érzékelő, így csak az asszony rosszulléte figyelmeztetett az életveszélyre. A tűzoltók és a mentők mérőműszerei is kimutatták a gyilkos gáz jelenlétét a levegőben. 

Egy használaton kívüli tanyaépület égett vasárnap reggel Szeged külterületén. A szegedi és a hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat, a tűz okát vizsgálják a szakemberek. Délben pedig szintén Szegeden, a Kapás utca végén gyulladt ki egy lakatlan épület. Az egységek rövid idő alatt elfojtották a lángokat, személyi sérülés egyik esetben sem történt. 

Széthasadt egy cserépkályha teteje vasárnap este egy hódmezővásárhelyi családi ház szobájában. A város tűzoltói átszellőztették a lakást, senki sem sérült meg. 

Faág zuhant egy röszkei tanyára vasárnap délután, károkat okozva ezzel a tetőszerkezetben. A szegedi hivatásos tűzoltók végezték el a műszaki mentést, nem sérült meg senki. 

Három méter mély kútba esett egy férfi vasárnap délután egy csongrádi tanyán. Az életveszélyes állapotban lévő sérültet a csongrádi tűzoltók mentőkötelek segítségével emelték ki a kútból, majd átadták a mentők munkatársainak. 

Fotó: Rigó József tű. főtörzszászlós/Szegedi HTP