Öt tűzeset adott munkát a tűzoltóknak

2022. január 20. 08:58

Szerdán öt tűzesetnél avatkoztak be a megye tűzoltói. Szegeden a Róna utcában ingatlan szobájában ágymatrac, íróasztal és polc égett. A lángokat a szegedi hivatásos tűzoltók fojtották el. A tűzesetben egy személy megsérült.

Dóc közelében egy tanya udvarán két személygépkocsi teljes terjedelmében égett. A tüzet a kisteleki hivatásos tűzoltók a sándorfalvi önkéntes tűzoltók segítségével oltották el.

Csongrádon két tűzesethez vonultak a tűzoltók: a város közelében egy elhagyatott tanyaépületben ágy és berendezési tárgyak égtek, a település közelében lévő könnyűszerkezetes lakóházban a füstcső környékén beégést tapasztaltak. A tűzeseteknél a csongrádi és a szentesi hivatásos tűzoltók avatkoztak be.

A hajnali órákban Üllésen a Víztorony utcában egy állattartó telepen keletkezett tűz, ahol összesen 240 négyzetméteren csaptak fel a lángok. A tűzesethez a szegedi és a ruzsai hivatásos tűzoltók vonultak.

Csongrádon a Szentháromság téren kidőlt fa adott munkát a város hivatásos tűzoltóinak, akik a fát motoros láncfűrész és kézi szerszámok segítségével távolították el.

A délelőtti órákban két személygépjármű ütközött össze Kistelek közelében. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket. A balesetben egy személy megsérült.

Két esetben nyújtottak segítséget a szegedi hivatásos tűzoltók szerdán. Egy idős férfi Szegeden a Marostői utca közelében a töltés oldalában elesett és nem tudott lábra állni. A szegedi hivatásos egység hordágy segítségével hozta le a töltés oldaláról, majd átadta a mentők munkatársainak. 

Egy idős nő lakásához riasztották a tűzoltókat szintén Szegeden. A tulajdonos nem tudott ajtót nyitni. A tűzoltók kézi szerszámok segítségével nyitották fel a lezárt lakást, majd az idős személyt átadták a mentők munkatársainak.

Fotó: Archív/Csongrád-Csanád MKI