Szabadtéri tűzesetek és balesetek napja volt hétfőn

2022. június 21. 12:04

Kigyulladt egy kamion kereke hétfőn reggel az M5-ös autópályán, Szeged irányába. A kisteleki, a kiskunfélegyházi és a kiskunmajsai hivatásos tűzoltók végezték el a mentést, senki sem sérült meg.

Mintegy négyszáz hektáros területet érintett az a szabadtéri tűzeset, amely hétfőn kora délután történt Makónál. Makóról, Mezőkovácsházáról, Hódmezővásárhelyről, Szegedről, Békéscsabáról és Orosházáról is érkeztek a mentéshez a tűzoltók. A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakembere irányította. Az egységek órákon át küzdöttek a lángokkal. Az oltást a nagy szél és a hőség is nehezítette. A tűz épületeket, valamint az ott legelő állatokat is veszélyeztette, valamint a tűzben kiégett egy kombájn is. Az erős szélben a lángok rövid idő alatt átterjedtek a Körös-Maros Nemzeti Park védett területére is. A tűzoltók megfeszített munkájának köszönhetően délután négy órakor elfojtották a lángokat, az utómunkálatok a kora esti órákig tartottak. A tűz okát vizsgálják a szakemberek. 

A makói tűzesettel egy időben Kübekházánál is kigyulladt a lábon álló gabona, 33 hektáron pusztítottak a lángok. Szegedről, Ruzsáról, Szentesről és Hódmezővásárhelyről érkeztek hivatásos tűzoltók, munkájukat a sándorfalvi és a balástyai önkéntes tűzoltók segítették. Közös erővel fojtották el a lángokat, a tűzesetben senki sem sérült meg. 

Halálos baleset történt hétfőn Maroslelénél, a 4414-es úton. Fának ütközött, majd kigyulladt egy személyautó a 22-es kilométerszelvénynél. A szentesi, a hódmezővásárhelyi és a makói tűzoltók végezték el a mentést, a sofőr a helyszínen életét vesztette. 

Lehasadt egy nagy méretű faág hétfőn egy szentesi iskola udvarán. A város hivatásos tűzoltói végezték el a műszaki mentést, senki sem sérült meg. 

Két személyautó karambolozott hétfőn Szegeden, a Cserepes soron. A műszaki mentést a szegedi hivatásos tűzoltók végezték el, senki sem sérült meg. 

Baleset történt az esti órákban Szentesnél is, a 45-ös úton. Egy traktor és egy személyautó ütközött, senki sem sérült meg. A műszaki mentést a szentesi tűzoltók végezték el. 

Fotó: Fülöp Imre/Tisza KMSZ