Az elmúlt hétvége tűzesetei és műszaki mentései

2022. szeptember 19. 09:23

Árokba csúszott egy személyautó szombaton Szegednél, a 4519-es úton. A mentést a szegedi tűzoltók végezték el, két ember megsérült a balesetben.

Életveszélyes állapotban lévő beteghez riasztották a tűzoltókat szombaton délelőtt. A sérültet egy nyolcadik emeleti lakásban látták el a mentők munkatársai, de állapota nem tette lehetővé, hogy a lépcsőházon keresztül vigyék ki az épületből. A szegedi egység a lakás ablakán keresztül a létra kosarára erősítette a hordágyat, így juttatta le a beteget a ház előtt várakozó mentőautóhoz. 

Teljes terjedelmében égett egy melléképület vasárnapra virradó hajnalban Szegeden. Az Orsovai utcába riasztották az egységeket, a szegedi hivatásos egységek három vízsugárral kezdték meg az oltást. A tűz ekkor már elérte a főépület tetőszerkezetét is, de a lángok továbbterjedését rövid idő alatt megfékezték az egységek. A tűzben senki sem sérült meg. 

Árokba csúszott egy személyautó vasárnap délelőtt Csongrádon, az Eötvös utcában. A város hivatásos egysége végezte el a műszaki mentést, személyi sérülés nem történt. 

Szegeden, Hódmezővásárhelyen, Mórahalmon és Szentesen is az úttestre hasadt faágak, a kidőlt fák akadályozták a forgalmat vasárnap. Az érintett városok hivatásos tűzoltói, valamint a mórahalmi önkéntes egység motoros láncfűrésszel végezte el a mentést, személyi sérülés egyik esetben sem történt. 

Fotó: Rigó József/Szegedi HTP