Az elmúlt hétvége tűzesetei és műszaki mentései

2022. november 21. 09:13

A kéményben lerakódott korom égett egy szegedi családi házban pénteken. A város hivatásos tűzoltói érkeztek a helyszínre, átvizsgálták az égéstermék-elvezetőket. Senki sem sérült meg.

Árokba borult egy személyautó a 45-ös főúton, Szentesnél. A balesethez a szentesi hivatásos egységet riasztotta a főügyelet. A sofőr csak a tűzoltók segítségével tudott kiszállni az autóból, majd az egység áramtalanította a járművet. 

Teherautóval ütközött egy személyautó szombaton délelőtt az M5-ös autópályán Szatymaznál. A teherautó átszakította a belső szalagkorlátot, a roncsok mindkét oldalon akadályozták a pálya forgalmát. A szegedi tűzoltók áramtalanították a járműveket, a balesetben senki sem sérült meg. 

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy kisteleki családi házban vasárnap délelőtt. A kisteleki katasztrófavédelmi őrs egysége érkezett a házhoz, a tűzoltók mérőműszerei is kimutatták a szén-monoxid megemelkedett koncentrációját. A gázszolgáltatóval közösen vizsgálták át a tüzelő-és fűtőberendezéseket. Az érzékelőnek köszönhetően senki sem sérült meg. 

Fotó: Csongrád-Csanád MKI/archívum