Az elmúlt hétvége tűzesetei és műszaki mentései

2022. december 19. 09:58

A tűzhelyen felejtett étel gyulladt meg egy bordányi családi házban pénteken délután. A ruzsai és a szegedi hivatásos, valamint az üllési önkéntes tűzoltók végezték el a beavatkozást, senki sem sérült meg.

Egy tanyaépület kéménye égett szombaton délelőtt Csengelén. A kisteleki hivatásos és a csengelei önkéntes tűzoltók rövid idő alatt a helyszínre érkeztek és azonnal megkezdték a beavatkozást. Ennek köszönhetően a tűz a tetőszerkezetre nem terjedt át. Személyi sérülés nem történt. 

A mentők kérték a tűzoltók segítségét vasárnap délelőtt Szegváron. Egy idős asszony összeesett a lakásában, nem tudott ajtót nyitni a mentők munkatársainak. A szentesi hivatásos egység felfeszítette a bejárati ajtót, majd az asszonyt – akit a szoba padlóján találtak meg – átadták a mentők munkatársainak. 

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy családi házban vasárnap éjjel Szegeden. A város hivatásos tűzoltói méréseket végeztek a lakásban. A kéményseprők soron kívül átvizsgálták a hő-és füstelvezetőket a lakók biztonsága érdekében. Az érzékelőnek köszönhetően senki sem sérült meg. 

Fotó: Csongrád-Csanád MKI/archívum