Szén-monoxid-mérgezés Hódmezővásárhelyen

2022. december 20. 09:06

Megdőlt egy fa Makón belterületén, ami veszélyeztette a gyalogosokat is. Hétfőn délelőtt érkezett a lakossági bejelentés, melyet követően a makói hivatásos egység végezte el a mentést.

Szemétszállító autónak ütközött egy személyautó hétfőn Földeáknál, a 4415-ös úton. A műszaki mentéshez a makói hivatásos és a földeáki önkéntes tűzoltókat riasztotta a főügyelet, a balesetben senki sem sérült meg. 

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával szállítottak kórházba két embert hétfőn este egy hódmezővásárhelyi családi házból. Rosszullétre panaszkodtak, azonnal tárcsázták a segélyhívót. A város hivatásos tűzoltói a nyílt égésterű vízmelegítő közelében, a fürdőszobában mérték a legmagasabb értékeket. A házban nem volt szén-monoxid-érzékelő, ami még az első tünetek előtt figyelmeztette volna a lakókat a veszélyre. 

Ketten sérültek meg egy balesetben, amely hétfőn este történt Szeged belvárosában. Két autó az útpadkának és az út menti fának ütközött. A műszaki mentést – forgalomkorlátozás mellett - a szegedi egység végezte el.  

Ha beltérben nyílt láng ég, gondoskodni kell a szellőzésről, különben szén-monoxid jön létre. Nem elegendő néha kinyitni az ablakot, állandó és automatikus légbevezető kell oda, ahol nyílt láng van. Az ilyen helyiségekbe tanácsos szén-monoxid-érzékelőt helyezni.

Fotó: Csongrád-Csanád MKI/archívum