Hétvégén történt káresemények

2023. augusztus 28. 09:10

Szombaton reggel, Hódmezővásárhely-Batida közelében, a 4454 út 1-es kilométerszelvénye mellett húsz négyzetméteren égett a növényzet. A tűzesethez a hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik rövid időn belül eloltották a lángokat.

Szombaton délelőtt Szegeden, a Teréz utcában egy nagyméretű fa ága lehasadt és a forgalmat veszélyeztette. Délután Szegeden, a Pápai utcában egy útra dőlt fa, a Szatymazi utcában egy lehasadt faág képezett forgalmi akadályt. A szegedi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel végezték el a műszaki mentéseket.  Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Apátfalván, a Dózsa György utcában egy hétszáz négyzetméter alapterületű nyitott-fedett mezőgazdasági tároló épület, és a benne lévő mezőgazdasági gépek, takarmány égett szombaton délután. A helyszínre érkező makói és hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók több vízsugárral végezték el az oltást.

Vasárnap délelőtt Szegeden, a Lövölde utca mögötti területen mintegy háromszáz négyzetméter területen égett a száraz fű. A szegedi hivatásos tűzoltók rövid idő alatt eloltották a tüzet.

Kettőszáz négyzetméter területen égett a növényzet Szegeden, a Honfoglalás utca végénél vasárnap délután.  A helyszínre érkező szegedi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat. 

Szegeden, a Füge soron egy lakóépület klímaberendezése égett vasárnap délután.  A szegedi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a tüzet.

Vasárnap este Röszkén, a Fő utca végén mintegy kettőezer-ötszáz négyzetméter területen égett a növényzet. A tűzesethez a szegedi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral előbb körülhatárolták a tüzet, majd eloltották a lángokat. 

Két gépkocsi ütközött össze Szegeden, a József Attila sugárúton vasárnap este. A szegedi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. Személyi sérülés nem történt.

Fotó: Csongrád-Csanád VMKI/archívum