Az elmúlt hétvége tűzesetei és műszaki mentései

2024. március 25. 09:10

Négy hektáron égett a nádas Sándorfalván, az Ady Endre utca végén, szombaton délelőtt. A szegedi és kisteleki hivatásos, valamint sándorfalvai és balástyai önkéntes tűzoltók eloltották a lángokat.

Szombaton délután szalagkorlátnak hajtott egy személyautó az M5-ös autópálya 151-es kilométerénél, a Szeged felé vezető oldalon, Szatymaznál. A kisteleki hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A balesetben egy ember megsérült.

Szegeden, az Alkotmány utca végén háromezer négyzetméter területen, az Udvarhelyi utca végén háromszáz négyzetméter területen égett a nádas, száraz aljnövényzet szombaton délután. A szegedi hivatásos tűzoltók egységei fékezték meg a lángokat.

Két hektárnyi területen égett száraz fű Szeged határánál, Algyő felé szombaton délután. A szegedi hivatásos tűzoltók három vízsugárral eloltották a lángokat. 

Sándorfalván, az Attila utcában tíz négyzetméter területen égett a nádas szombaton este. A szegedi hivatásos, valamint sándorfalvai önkéntes tűzoltók eloltották a lángokat.

Szegeden, a Kálmány Lajos utcában, szombaton éjjel egy nagyméretű fa ága lehasadt és egy parkoló személyautóra esett, valamint veszélyeztette a forgalmat. A műszaki mentést a szegedi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel végezték el. Személyi sérülés nem történt. 

Két személyautó karambolozott Apátfalván, a Széchenyi István utca és a Kereszt utca kereszteződésében, azaz a 43-as főút 42-es kilométerszelvényénél vasárnap reggel. A baleset következtében az egyik gépkocsi felborult. A makói hivatásos tűzoltók végezték el a műszaki mentést, mely során áramtalanították a járműveket. A balesetben három ember megsérült.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő vasárnap délelőtt, Szegeden egy Pusztaszeri utcai családi házban. A szegedi hivatásos egység is méréseket végzett a lakásban, majd a gázszolgáltató szakemberei és a kéményseprők átvizsgálták a tüzelő-és fűtőberendezéseket. A jelzőkészüléknek köszönhetően senki sem sérült meg. 

Egy Ásotthalom melletti kerékpárútra hasadt faág veszélyeztette a forgalmat vasárnap délelőtt. A műszaki mentést motoros láncfűrésszel a ruzsai hivatásos tűzoltók végezték el. Személyi sérülés nem történt. 

Vasárnap délután Csongrádon, a Tópart utcában háromszáz négyzetméter területen égett a száraz fű. A csongrádi hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat. 

A tűzesetek során személyi sérülés nem történt.

Fotó: Csongrád-Csanád VMKI/archívum