Kedden történt káresetek

2024. március 27. 09:18

Kedden a vármegye több pontján csaptak fel a lángok a száraz aljnövényzetben. Délelőtt Kisteleken, a Kossuth utcában tíz négyzetméter területen égett a száraz növényzet. Ásotthalom mellett, a Kissori út 13-as kilométerszelvénye közelében százötven négyzetméter területen égett a fenyőerdő aljnövényzete. Délután Kistelek közelében, a vasúti pálya mellett húsz négyzetméter területen égett a száraz fű, avar. Az oltásokat a szegedi, a kisteleki és csongrádi hivatásos tűzoltók végezték el, munkájukat a kisteleki, a ruzsai és az ásotthalmi önkéntes tűzoltók is segítették. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Kedden délután kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy 120 négyzetméteres tanyaépület belső része Zsombón, a Ménesjárás dűlőben. A tűzeset során az ingatlanhoz csatlakozó 25 négyzetméteres melléképületben leszakadt a födém. Az esethez riasztott szegedi és kisteleki hivatásos tűzoltók három vízsugárral eloltották a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő kedden este egy tömörkényi családi házban, ahol vegyes tüzelésű kályha működött. A csongrádi hivatásos egység méréseket végzett a házban, majd a kéményseprők átvizsgálták a tüzelő-és fűtőberendezéseket. A jelzőkészüléknek köszönhetően senki sem sérült meg. 

Fotó: Csongrád-Csanád VMKI/archívum