Az ünnepi hétvége tűzoltói beavatkozásai

2024. április 02. 09:11

Kapubejáróra dőlt egy nagy méretű fa szombaton Szegeden. Az Osztrovszky utcába riasztották a város hivatásos egységét. A tűzoltók motoros láncfűrésszel, rövid idő alatt elvégezték a műszaki mentést. A nap folyamán Kiszomborról és Hódmezővásárhelyről is érkezett még lakossági bejelentés, három helyen is a lehasadt ágak veszélyeztették a közlekedőket. A mentéseket a makói és a hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók végezték el. Személyi sérülés sehol sem történt.

Egy hektáron égett az aljnövényzet szombaton Csongrád külterületén. A csongrádi és a szentesi tűzoltók oltották el a lángokat. Szegednél pedig ezer négyzetméteren lángolt a nádas az 5-ös főút mellett. A város hivatásos tűzoltói végezték el az oltást. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. 

Lesodródott az úttestről egy autó vasárnap délelőtt Baksnál, a 4519-es úton. A kisteleki tűzoltók a mentőkkel közösen kiemelték a sérültet, majd áramtalanították a járművet. A balesetben egy ember sérült meg. 

Teljes terjedelmében égett egy melléképület vasárnap délután Szegvár külterületén. A tüzet a szentesi hivatásos tűzoltók oltották el, a tűzesetben senki sem sérült meg. 

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő vasárnap délután egy hódmezővásárhelyi társasházi lakásban. A fürdőszobában egy nyílt égésterű vízmelegítő működött, amikor a berendezés leadta a vészjelzést. A város hivatásos tűzoltói, valamint a gázszolgáltató szakemberei is méréseket végeztek a helyiségekben, majd átvizsgálták a tüzelő-és fűtőberendezéseket. Az elsődleges vizsgálatok alapján a vízmelegítő hibája miatt emelkedett meg a szén-monoxid koncentrációja. Az érzékelőnek köszönhetően a mérgezés tünetei senkinél sem jelentkeztek. 

Fotó: Csongrád-Csanád VMKI/archívum