Az elmúlt hétvége tűzoltói beavatkozásai

2024. június 10. 08:57

Lesodródott az úttestről egy autó pénteken az M5-ös autópályán, Petőfiszállás közelében. A kisteleki és a kiskunmajsai hivatásos tűzoltók kiemelték a sérült sofőrt, majd áramtalanították a járművet.

A pénteki, hódmezővásárhelyi vihar után négy helyszínen kellett műszaki mentést végezniük a város hivatásos tűzoltóinak. A Tücsök utcába, a Bordás utcába, a Nagy András János utcába, valamint a Dr. Rapcsák András utcába riasztották a hivatásos egységeket. A legtöbb helyen a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű esővíz okozott fennakadásokat, egy helyen pedig egy lehasadt faág veszélyeztette a közlekedőket. A tűzoltók minden helyszínen rövid idő alatt elvégezték a mentéseket, személyi sérülés sehol sem történt. 

A gyalogosok forgalmát akadályozta egy lehasadt faág szombaton Szegeden, a Szilléri sugárúton. A város hivatásos egysége motoros láncfűrésszel távolította el a magasban lógó ágat. 

A töltésoldal aljnövényzete égett szombaton Deszk közelében. A szegedi tűzoltók oltották el a lángokat, a tűz nem okozott károkat a környezetében. 

A parkoló autókat, valamint a közlekedőket is veszélyeztette egy leszakadt, több méter hosszú faág szombaton Szegeden, a Deák Ferenc utcában. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel végezték el a beavatkozást. 

AZ úttestre dőlt fának ütközött egy személyautó szombaton Fábiánsebestyénnél, a 4642-es úton. A mentést a szentesi hivatásos, valamint a település önkéntes tűzoltói végezték el, a balesetben senki sem sérült meg. 

Háromszáz négyzetméteren lángolt az avar vasárnap délben Szegeden, a Pöröséri úton. A szegedi hivatásos, valamint az algyői létesítményi tűzoltók oltották el a lángokat, a tűzesetben személyi sérülés nem történt. 

Két ember szorult be egy hódmezővásárhelyi mélygarázs liftjébe vasárnap délután. A város hivatásos tűzoltói nyitották ki a felvonó ajtaját, az eset során senki sem sérült meg. 

Fának ütközött egy autó vasárnap éjjel a 47-es úton, Hódmezővásárhely külterületén. A város hivatásos egysége végezte el a műszaki mentést, személyi sérülés nem történt. 

Fotó: Csongrád-Csanád VMKI/archívum