Az elmúlt hétvége tűzesetei és műszaki mentései Csongrád-Csanád vármegyében

2024. július 08. 08:37

Az erdő aljnövényzete lángolt szombaton Makón, a Verebes utca végén. A makói hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat, nem sérült meg senki.

Háromszáz négyzetméteren lángolt a tarló szombaton Szeged külterületén. A város hivatásos tűzoltói rövid idő alatt elfojtották a lángokat, a tűz nem okozott komoly károkat a környezetben. 

Több, mint kétszáz körbála kapott lángra szombaton Szentes külterületén. A szentesi hivatásos és a fábiánsebestyéni önkéntes tűzoltók több vízsugárral biztosították a helyszínt, a tűzesetben nem sérült meg senki. 

Egy magasban lógó, nagy méretű faág veszélyeztette a gyalogosokat szombaton Szegeden, az Apáca utcában. Motoros láncfűrésszel végezték el a műszaki mentést az egységek, a gyors beavatkozásnak köszönhetően a forgalom rövid időn belül helyreállt. 

Lakóházra dőlt egy nagy méretű faág szombaton Szegeden, a Szondi György utcában. A város hivatásos tűzoltói távolították el az ágat, személyi sérülés nem történt. 

Egy leszakadt faág veszélyeztette a forgalmat vasárnap Szegeden, a Makkosházi körúton. A szegedi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be, személyi sérülés nem történt. 

Száz négyzetméteren égett a száraz aljnövényzet vasárnap Kisteleken, a Hársfa utca végén. A tüzet a szegedi hivatásos, valamint a kisteleki és a csengelei önkéntes tűzoltók oltották el. 

Jelzett a szén-monoxid-érzékelt egy szegedi, Bokor utcai lakásban vasárnap reggel. A fürdőben egy nyílt égésterű vízmelegítő működött, amit a tűzoltók és a gázszolgáltatói helyszíni vizsgálatai alapján a szakemberek kizártak a szolgáltatásból. Az érzékelőnek köszönhetően a lakók nem sérültek meg. 

Fotó: Csongrád-Csanád VMKI/archívum