Hőség, szárazság és szabadtéri tűzesetek vármegyénkben

2024. július 17. 09:10

Kedden négy szabadtéri tűznél végeztek oltást az egységek.

Szegeden, Csongrádon és Makón is a leszakadt ágak és a kidőlt fák adtak munkát a tűzoltóknak kedden. A nap folyamán összesen öt esetben riasztották a tűzoltókat, mert a növényi részek a közlekedőket és a közeli épületeket is veszélyeztették. A városok hivatásos egységei végezték el a műszaki mentést, személyi sérülés sehol sem történt. 

Háromezer négyzetméteren lángolt az erdő aljnövényzete kedden délután Ásotthalom külterületén. A tüzet három vízsugárral oltották el a ruzsai hivatásos, valamint a mórahalmi és az ásotthalmi hivatásos tűzoltók. Csanyteleken a tarló égett két hektáros területen. A főügyelet a csongrádi és a kisteleki hivatásos tűzoltók mellett a csanyteleki önkéntes egységet is a helyszínre riasztotta, rövid idő alatt eloltották a lángokat. Hét hektáros szabadtéri tűz volt kedden késő délután Csengele és Kistelek között, a vasúti pálya mentén. A kisteleki, a kiskunmajsai és a kiskunhalasi hivatásos egységekkel a kisteleki és a csengelei önkéntes tűzoltók oltottak. Este pedig Felgyő külterületén csaptak fel a lángok egy tanya mellett. a tüzet a csongrádi és a kiskunfélegyházi hivatásos egységek oltották el. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. 

Egy kisteherautó és egy kamion karambolozott kedden éjjel az M5-ös autópályán, Kistelek közelében. A kisteleki és a kiskunmajsai tűzoltók végezték el a műszaki mentést, a balesetben nem sérült meg senki. 

Fotó: Csongrád-Csanád VMKI/archívum