Tűzoltói beavatkozások az elmúlt hétvégén

2024. július 22. 09:19

Szombaton délelőtt Sándorfalván, az Erdő soron, a kerékpárút mellett ötven négyzetméter területen égett az aljnövényzet.

A szegedi hivatásos és sándorfalvi önkéntes tűzoltók rövid idő alatt eloltották a lángokat. Kicsivel később Röszke közelében hatszáz négyzetméter területen, foltokban égett az erdő aljnövényzete. A helyszínre kiérkező szegedi hivatásos tűzoltók kettő vízsugárral fojtották el a lángokat.

Szombaton nem sokkal 16 óra után érkezett egy bejelentés a vármegyei főügyeletre, mely szerint a Sándorfalvi Nádastó és Szabadidő Park terültén láttak egy embert bemenni a tó vízébe, azonban kijönni onnan már nem látták. A helyszínen részt vettek az eltűnt személy felkutatásában a szegedi hivatásos tűzoltók, a sándorfalvi önkéntes tűzoltók és a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat búvárai. A vízben elmerült középkorú férfi holttestét szombaton este fél nyolc körül találták meg a tóban a búvárok. 

Szombaton délután Szegeden, a Zsitva sor mellett ezer négyzetméter területen lángolt az avar, aljnövényzet. Kicsivel később a Zsámbokréti sor mellett négy hektár területen égett az avar, aljnövényzet, bozótos. A Bika-tó mögött kétszáz négyzetméter területen égett a tarló. A szegedi hivatásos tűzoltók mindegyik esetben rövid idő alatt eloltották a tüzet.

Szombaton délután Szegeden, a Zsolnai utcában letört, magasban lógó faág veszélyeztette a gyalogos forgalmat. Hódmezővásárhelyen, a Nagy András János utcában útra dőlt fa veszélyeztette a közlekedőket. A műszaki mentéseket a szegedi és a hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók végezték el, személyi sérülés egyik esetben sem történt. 

Összeütközött két személyautó és egy kamion az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, a 149-es kilométerszelvénynél, Balástya közelében vasárnap reggel. A baleset következtében az egyik gépjármű a tetejére borult. A műszaki mentést a kisteleki hivatásos tűzoltók végezték el, áramtalanították a felborult járművet. A baleset során személyi sérülés nem történt. 

Vasárnap reggel kilenc körbála kapott lángra Maroslele közelében, a 4414-es számú út mellett. A makói hivatásos és a maroslelei önkéntes tűzoltók végezték el az oltást. 

Délelőtt, Algyő közelében, a 4413-as számú út mellett három hektáron égett a tarló. A helyszínre kiérkező szegedi hivatásos tűzoltók fojtották el a lángokat.

Kora délután, a Szeged és Kübekháza közötti 4302-es számú út 5-ös és 6-os kilométerszelvénye között száraz fű, erdő aljnövényzet és bozótos égett. A lángokat a szegedi hivatásos egységek rövid idő alatt eloltották.

Fotó: Csongrád-Csanád VMKI/archívum