Hétfői beavatkozások a megyében

2022. augusztus 16. 10:16

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő Hódmezővásárhelyen, senki sem sérült meg.

Szeged-Kiskundorozsma külterületén négy hektáron száraz fű és olajfás terület, Tiszaszigeten, a Móra Ferenc utcában ezer négyzetméteren száraz fű és fólia hulladék, Szentesen, a Kistőke tanyák közelében kétszáz négyzetéteren, valamint Mindszent külterületén hat négyzetméteren száraz fű és avar égett. A lángok tovább terjedését a szegedi, a szentesi és a hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók akadályozták meg.

Egy családi ház padlásán háztartási hulladék, régi ágynemű és szigetelés égett Algyőn, a Kastélykert utcában. A tűzhöz riasztott szegedi hivatásos és algyői létesítményi tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a tüzet. A tűzesetben egy személy megsérült.

Csütörtökön egy szegedi lakáshoz riasztották a szegedi hivatásos egységet. A tulajdonos elesett és nem tudott ajtót nyitni. A tűzoltók felnyitották a lezárt lakást, majd az idős személyt átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik azonnal megkezdték az ellátást.

Személyautó villanyoszlopnak ütközött Szatymazon, a Neszürjhegyi kertsoron. A balesethez a szegedi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet.

Szén-monoxid-érzékelő jelzése miatt hívták a város hivatásos tűzoltóit Hódmezővásárhelyre, egy Szőnyi utcai lakóházhoz. Az egységek műszeres mérései kimutatták a mérgező gáz jelenlétét az ingatlan levegőjében. A fürdőszobában egy átfolyós vízmelegítő üzemelt, amelyet a gázszolgáltató szakemberei kizártak a fogyasztásból. Személyi sérülés nem történt.