Tűzesetek és műszaki mentések kedden

2023. szeptember 13. 08:50

Egy hektáron égett a száraz, füves terület kedden délelőtt Kisteleknél. A kisteleki és a szegedi hivatásos, valamint a kisteleki önkéntes egységek közös erővel fojtották el a lángokat, a tűzesetben személyi sérülés nem történt. A szakszerű tűzoltói beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem okozott komoly károkat a környezetben.

Két autó karambolozott kedden délelőtt Szegeden, a Móravárosi körút és a Szél utca sarkán. A szegedi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd megszüntették a forgalmi akadályt. Két ember sérült meg a balesetben. 

Egy melléképület gyulladt ki kedden délután egy mórahalmi tanyán. A tűz átterjedt a környező területre is, egy hektáron égett az aljnövényzet az épület közelében. A szegedi főügyelet a tűzesethez a ruzsai és a szegedi hivatásos tűzoltókat riasztotta, velük együtt a helyszínre érkeztek a mórahalmi önkéntes tűzoltók is. 

Az éjszakai órákban is szabadtéri tűzesetről érkezett bejelentés a szegedi főügyeletre. Hódmezővásárhelyen, a Rárósi út mellett gyulladt ki a tarló éjfél körül. A hódmezővásárhelyi hivatásos egységek oltották el a lángokat, személyi sérülés nem történt. 

Fotó: Csongrád-Csanád VMKI/archívum