Az elmúlt hétvége tűzesetei és műszaki mentései

2023. szeptember 18. 09:07

Teherautó és személyautó ütközött pénteken Szegednél, az 55-ös számú főúton. A szegedi tűzoltók áramtalanították a járműveket, a balesetben egy ember megsérült.

Egy lehasadt ág veszélyeztette a gyalogosokat pénteken Hódmezővásárhelyen, a Vörösmarty utcában. A lakossági bejelentést követően a város hivatásos tűzoltói rövid idő alatt elvégezték a műszaki mentést.  

Fél hektáron égett az avar pénteken Mórahalom külterületén. A ruzsai hivatásos és a mórahalmi önkéntes tűzoltók fékezték meg a lángokat, személyi sérülés nem történt. 

Hétszáz négyzetméteren égett az aljnövényzet szombaton Kisteleken. A kisteleki és a kiskunmajsai hivatásos, valamint a kisteleki önkéntes tűzoltók közös erővel fojtották el a lángokat, a tűzesetben nem sérült meg senki. 

Teljes terjedelmében lángolt egy traktor szombaton Csongrád-Bokrosnál. A főügyelet a csongrádi és a kiskunfélegyházi hivatásos egységeket riasztotta. Egy vízsugárral oltották el a lángokat a tűzoltók, személyi sérülés nem történt.    

Négyszáz méter hosszan égett az út mellett a száraz fű szombaton Nagylak és Magyarcsanád között. A tüzet a makói hivatásos tűzoltók oltották el. 

Egy elhagyatott autó lángolt szombaton Ásotthalom külterületén, az 55-ös számú főút mellett. A ruzsai és a szegedi hivatásos, valamint az ásotthalmi és a mórahalmi önkéntes egységek több vízsugárral oltották el a lángokat. Az oltás idején a közeli főúton forgalomkorlátozás volt érvényben. 

Lesodródott az úttestről, majd felborult egy autó vasárnap Mártélynál, az 5408-as számú úton. A hódmezővásárhelyi tűzoltók áramtalanították a járművet, a balesetben egy ember megsérült. 

Egy autó motortere füstölt vasárnap az 5408-as úton, Bordány és Üllés között. A ruzsai hivatásos egység visszahűtötte az izzó motorteret, majd hőkamerával vizsgálta át a járművet. Az eset során senki sem sérült meg. 

Fotó: Csongrád-Csanád VMKI/archívum