Az elmúlt hétvége tűzesetei és műszaki mentései

2024. szeptember 09. 09:18

Három hektáron lángolt az avar szombaton délután Algyőnél. A szegedi tűzoltók oltották el a lángokat, személyi sérülés nem történt.

Másfél hektáron égett a száraz aljnövényzet szombaton Szegednél, a Maros partján is. A szegedi tűzoltók mellett a hódmezővásárhelyi hivatásos egységek is oltották a lángokat, a tűzesetben senki sem sérült meg. 

Egy autó égett teljes terjedelmében szombaton éjjel az 55-ös főút mellett, Szeged közelében. A ruzsai és a szegedi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet, nem sérült meg senki. 

Vasárnap öt szabadtéri tűzeset volt Csongrád-Csanád vármegyében. Ásotthalomnál, Röszkénél, Kisteleknél, Hódmezővásárhely külterületén és Szegeden csaptak fel a lángok a kiszáradt aljnövényzetben. A lángokat a szegedi, a ruzsai és a hódmezővásárhelyi hivatásos egységek oltották el, munkájukat a mórahalmi, a kisteleki, a csengelei és az ásotthalmi önkéntes tűzoltók oltották el, személyi sérülés sehol sem történt. 

Személyautó és kisteherautó ütközött össze vasárnap az M5-ös autópályán, Kistelek közelében. A kisteleki katasztrófavédelmi őrs egysége áramtalanította a járműveket. A balesetben egy ember sérült meg. 

Egy sándorfalvi hétvégi ház konyhája lángolt vasárnap délután. A szegedi hivatásos tűzoltók mellett a sándorfalvi önkéntes tűzoltók érkeztek a helyszínre, azonnal megkezdték az oltást. A tűzesetben nem sérült meg senki.  

Fotó: Csongrád-Csanád VMKI/archívum