Álláshirdetés - Bátor és elhivatott vagy? Segíteni szeretnél bajba jutott embertársaidon? Várunk a tűzoltók csapatába!

2024. március 04. 09:41

A Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság beosztott tűzoltói munkakörre keres új bajtársakat. Minden érdeklődő jelentkezését várjuk, aki elkötelezett a hivatásos szolgálat iránt.

Olyan cselekvőképes, 18 életévét betöltött, büntetlen előéletű, magyar állampolgárokat keresünk, akik rendelkeznek állandó belföldi lakóhellyel és középfokú végzettséggel. A jelentkezéshez egy önéletrajz is szükséges. Ezt követi egy fizikai, egy egészségügyi, és egy pszichológiai alkalmassági vizsgálat szükséges a felvételhez. Mindezek mellett egy kifogástalan életvitel vizsgálaton is meg kell felelniük a jelölteknek. 

A sikeres felvételt követően az alapvető tűzoltói feladatokat 5 hónapos bentlakásos tűzoltóképző tanfolyamon sajátítják el az újoncok, a képzés alatt 250 ezer forintos támogatást kapnak. A képzés végén vehetik fel életük első hivatásos szolgálatát a kijelölt tűzoltó-laktanyában. Új munkahelyükön számíthatnak majd a tapasztaltabb bajtársak szakmai segítségére és folyamatos támogatására, ami nélkülözhetetlen a kezdeti lépések megtételéhez. 

Tűzoltónak 55 éves korig lehet jelentkezni. A jelentkezésnél előnyt jelent a „C” kategóriás gépjárművezetői engedély. 

Jelentkezési lehetőség és bővebb tájékoztatás kérhető a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Humán Szolgálatán a 06-62/621-280-as telefonszámon vagy a pfbatenq.uhzna@xngirq.tbi.uh email címen. 

Az önéletrajzokat várjuk az érintett hivatásos tűzoltó-parancsnokságokon is (Szeged, Makó, Hódmezővásárhely).  

Kisfilm a tűzoltói hivatásról 

Orvosi igazolás 

Tájékoztató fizikai felmérésről