Az elmúlt hétvége tűzesetei, műszaki mentései

2024. augusztus 26. 09:23

Szombaton reggel Szegeden, a Retek utcában egy személyautó fának ütközött. A műszaki mentést végző szegedi hivatásos tűzoltók kézi erővel kiemelték a gépjárművet vezető embert, valamint áramtalanították a járművet. A balesetben egy ember megsérült.

Az M43-as autópálya 11-es kilométerénél és a 47-es főút 214-es kilométerénél is égett a vegetáció szombaton délután. Egy hektáron kigyulladt a száraz aljnövényzet, bozótos az M43-as autópálya mellett, a 11-es kilométerszelvénynél. A szegedi és hódmezővásárhelyi hivatásos, valamint algyői létesítményi tűzoltók oltották el a tüzet. Néhány kilométerrel távolabb, már az Algyői út mentén szintén szükség volt a szegedi hivatásos tűzoltókra, ott fél hektár területen nádas kapott lángra. Az egység kéziszerszámokkal, vízsugárral avatkozott be. Szegeden, az Erdészház utcában szalmabálák gyulladtak meg, oda a szegedi, kisteleki és ruzsai hivatásos tűzoltókat riasztotta a vármegyei műveletirányítás.

Vasárnap négy szabadtéri tűzesethez riasztották a vármegye tűzoltóit. Délelőtt Magyarcsanádon, a vasúti megálló közelében mintegy ezer négyzetméter területen égett a száraz aljnövényzet. A makói hivatásos tűzoltók oltották el a tüzet. Délután Szegeden, a Lövölde utca végén három hektár területen, a Légió utca végén ötezer négyzetméter területen lángolt az aljnövényzet. Nem sokkal később Szegeden, a Téli-kikötőnél négy hektár területen égett az aljnövényzet. A szegedi hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat. A tűzesetek során személyi sérülés nem történt.   

Vasárnap délután, nem sokkal négy óra előtt összeütközött egy káresethez vonuló, megkülönböztető jelzést használó tűzoltó gépjármű és egy személyautó Szegeden, a Rókusi körúton, a Szatymazi utcánál. A baleset következtében a tűzoltó gépjármű felborult. A műszaki mentést a szegedi hivatásos tűzoltók végezték el. A balesetben a tűzoltó gépjárműben utazó négy ember közül egy ember súlyos, három ember könnyű sérülést szenvedett, valamint a személyautót vezető ember könnyű sérülést szenvedett. 

Hétfőn éjjel egy személyautó az 55-ös számú úton, az M5-ös autópálya felhajtóján a szalagkorlátnak ütközött. A szegedi hivatásos tűzoltók végezték el a műszaki mentést, akik áramtalanították a járművet. A balesetben kettő ember megsérült. 

Fotó: Csongrád-Csanád VMKI/archívum