Az elmúlt nap káreseményei

2024. augusztus 27. 08:42

Tűz ütött ki egy családi házban hétfőn délelőtt, Apátfalván, a Rákóczi Ferenc utcában. Teljes terjedelmében égett a mintegy ötven négyzetméter alapterületű ingatlan tetőszerkezete és bejárata. A makói és a hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók megakadályozták a lángok továbbterjedését, majd eloltották a tüzet. A tűzeset során személyi sérülés nem történt.

Hétfőn délelőtt az útról lesodródott, majd felborult egy kamion az M5-ös autópálya 136-os és 137-es kilométerszelvénye között, a Szeged felé vezető oldalon, Kistelek térségében. A kisteleki és kiskunmajsai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A balesetben egy ember megsérült. 

Hétfőn délután egy nagyméretű faág veszélyeztette a gyalogosokat Hódmezővásárhelyen, a Révai utcában. Hódmezővásárhely és Szikáncs között, a 4415-ös számú úton egy fa útra dőlt, Hódmezővásárhelyen, a Nyárfa utcában egy fa törzse meghasadt, és úttestre dőlt, veszélyeztetve a forgalmat. A hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel végezték el a műszaki mentéseket. Kisteleken egy faág az út fölé hasadt és a forgalmat veszélyeztette. A kisteleki hivatásos, valamint csólyospálosi önkéntes tűzoltókvégezték el a műszaki mentést. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. 

Hétfőn délután Hódmezővásárhelyen, a Jókai utcában az útról lesodródott, majd villanyoszlopnak ütközött egy személyautó.  A hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A balesetben kettő ember megsérült. 

Szemetes konténer égett Szegeden, kedden hajnalban, a Sík Sándor utcában. A tűzeset során kettő, a konténer közelében parkoló autóban is kár keletkezett. A szegedi hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat. A helyszíni vizsgálatok alapján felmerült a szándékosság gyanúja. A katasztrófavédelem szakemberei vizsgálják a tűzeset körülményeit.   

Fotó: Csongrád-Csabád VMKI/archívum