A Csongrád megyei közgyűlés elnöke látogatott el a katasztrófavédelemhez

2020. január 15. 10:04

Gémes László a megyei igazgatóság munkájával ismerkedett.

Gémes László a megyei igazgatóság reggeli vezetői értekezletén vett részt. Ennek keretén belül az elnök találkozhatott a vezetői állománnyal, így első kézből tájékozódott az igazgatóság jelenlegi feladatairól.

A találkozón Szatmári Imre tű. dandártábornok, megyei igazgató ismertette a Csongrád megyére jellemző veszélyforrásokat, a védelmi rendszer sajátosságait, a katasztrófavédelem rendszerének felépítését. Emellett a tábornok tájékoztatta az elnököt a helyi és a területi szintű védelem aktuális feladataitól, valamint a megelőzés érdekében végzett intézkedésekről. Mindezek után megköszönte az eddigi együttműködést, kihangsúlyozva, hogy a katasztrófavédelem szakmai támogatására a jövőben is számíthat a megyei közgyűlés. 

Az új elnök vezetői múltja már több évre tekint vissza, polgármesterként 13 éven át volt Szegvár település első embere. Több mint kilenc éve tagja a Csongrád Megyei Közgyűlésnek, múlt év végén pedig elnöknek választották. Gémes László számára nem ismeretlen a tűzoltóság, hiszen Szegvár vezetőjeként éveken át első kézből tájékozódhatott a helyi önkéntes tűzoltókat érintő feladatokról, az őket érintő változásokról.  

Az elnök kihangsúlyozta, az elmúlt évben szerzett vezetői tapasztalatai, valamint a lakosok érdekében végzett munkája a jövőben is segíteni fogja abban, hogy Csongrád megyéért, az itt élőkért dolgozhasson minden nap. Ebben pedig ugyanúgy, mint eddig, számít a megyei igazgatóság szakembereire, a hatóság által biztosított szakmai közreműködésre. Az elnök számára kiemelt fontosságú a biztonság fenntartása, ennek érdekében a katasztrófavédelem mellett a rendőrséggel is szoros, egymás munkáját segítő kapcsolatot épített ki. 

A szakmai találkozó végén Szatmári Imre tű. dandártábornok egy tűzoltó gépjárműveket bemutató könyvet ajándékozott Gémes Lászlónak. 

Fotó: Molnár Krisztina tű. főhadnagy/Csongrád MKI