Lángolt egy csongrádi melléképület hétfőn éjjel

2020. április 07. 08:47

A hét első napján négy szabadtéri tűzesethez riasztották a Csongrád megyei tűzoltókat. Szegeden két helyen, összesen hat hektáron égett a száraz avar, emellett Makón és Balástyán is lángolt a kiszáradt aljnövényzet. A városok hivatásos egységei fojtották el a lángokat, személyi sérülés egyik esetben sem történt. 

Teljesen leégett egy lakóházzal egybeépített melléképület Csongrádon éjjel. A tűz részben átterjedt a házra is, az ott lakók még időben hagyták el az épületet. A csongrádi hivatásos tűzoltók mellett a szentesi hivatásos egységek is a helyszínre érkeztek, összesen négy vízsugárral oltották a lángokat. A melléképületben egy gázpalackot találtak, amely korábban felrobbant. Az egységek a munkálatok végén hőkamerával átvizsgálták az épületet. Senki sem sérült meg. 

Megdőlt egy nagy méretű fa Mórahalmon, a Babarczi utca végén. Hétfőn délben érkezett a lakossági bejelentés, ezt követően a mórahalmi önkéntes egységek végezték el a műszaki mentést. Mártélyon pedig a kemping területén dőlt épületre egy fa, a mentést a hódmezővásárhelyi hivatásos egység végezte el. Munkájukat a mártélyi önkéntes tűzoltók is segítették. A gyors beavatkozásoknak köszönhetően személyi sérülés egyik esetben sem történt.