Az elmúlt hétvége tűzesetei és műszaki mentései

2021. január 18. 08:47

Jelzett és ezzel életet mentett a szén-monoxid-érzékelő pénteken Szegeden. A Baktói utcába riasztották a szegedi tűzoltókat, a speciális mérőműszerek is kimutatták a megemelkedett szén-monoxid-koncentrációt a ház helyiségeiben. A jelzőkészüléknek köszönhetően a lakók nem sérültek meg. 

 

Lángolt egy személyautó szombaton Hódmezővásárhelyen. A város tűzoltói fojtották el a lángokat, a tűzesetben senki sem sérült meg. 

Két baleset is történt szombaton, az M5-ös autópályán. Személyautót szállított az a tréler, amely szombaton délelőtt borult fel a Szeged felé tartó pályatesten, Kistelek közelében.  A mentéshez a szegedi és a kisteleki hivatásos egységeket riasztotta a főügyelet. Az egységek teljes útlezárás mellett áramtalanították a járműveket, és megszüntették a forgalmi akadályt. Senki sem sérült meg. A baleset miatt feltorlódott kamionsorba hajtott bele egy másik kamion, ebben a balesetben két ember sérült meg. A jármű veszélyes anyagot szállított, ezért a főügyelet a helyszínre irányította a katasztrófavédelmi mobil labor szakembereit is. 

 

A lerakódott korom izzott és füstölt egy családi ház kéményében vasárnap Makón. A város hivatásos tűzoltói kéziszerszámok segítségével távolították el az izzó részeket, majd hőkamerával vizsgálták át az épületet. Senki sem sérült meg. 

Árokba csúszott egy személyautó vasárnap délelőtt Szentes és Fábiánsebestyén között, a 4642-es úton. A szentesi hivatásos és a fábiánsebestyéni önkéntes tűzoltók végezték el a műszaki mentést, a sofőrt a mentők kórházba szállították.  

Két személyautó ütközött vasárnap délután szegeden, a Téli kikötő úton. A műszaki mentést a szegedi hivatásos tűzoltók végezték el. Összesen öten utaztak a járművekben, egy gyermek megsérült. 

Fotó: Süli Csaba/Tisza KMSZ